Nooit meer op dieet!
 

Wat doet een leefstijlcoach?.

Een leefstijlcoach begeleidt mensen die betere keuzes willen maken om zich goed te voelen. Het streven is dat je positieve gezondheid wordt vergroot, oftewel dat je een leven kan leiden waar je je goed bij voelt. Met alle mogelijkheden en beperkingen die je hebt.

Als je met een bij het kwaliteitsregister van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN / www.blcn.nl) aangesloten leefstijlcoach samenwerkt, weet je zeker dat deze een HBO niveau heeft en een gedegen achtergrond in coaching, voeding, bewegen, slaap en ontspanning.

Met een BLCN-geregistreerde leefstijlcoach kun je ervan uitgaan dat hij of zij jouw vraagstuk centraal zet. Bijvoorbeeld dat je je fitter wilt voelen, minder stress of een gezond gewicht wilt hebben. De meest voorkomende wensen die leefstijlcoaches tegenkomen, passen onder deze vier thema’s:

1            Fit en energiek zijn

2            Afvallen en op gewicht blijven

3            Meer rust ervaren in de drukte

4            Ongezonde gewoontes aanpakken

Om je doel te bereiken, moeten mogelijk allerlei onderwerpen gecombineerd worden. Bijvoorbeeld: Slaap - Ontspanning - Voeding - Bewegen -Hormoonhuishouding - Dagindeling - Stressmanagement - Communicatie - Mindset

Het draait allemaal om goede keuzes maken. Keuzes die je helpen en die bij je passen. Je leefstijlcoach zorgt samen met jou dat je je plan in goede stappen verdeelt, zodat je voortgang hebt. Ook zorg je samen dat er afstemming is met eventuele andere trajecten en adviezen die belangrijk zijn. Van een arts of een therapeut, of gewoon dat zelfhulpboek dat je aanspreekt en waar je dingen uit probeert toe te passen.

Dit alles zorgt ervoor dat je vertrouwen en motivatie opbouwt en je blijft ontwikkelen. Je zal merken dat je al gauw plezier krijgt in het verbeteren van je dagelijks leven (en dan ook nog beloond wordt door de resultaten die dat oplevert).